Премахването от Русия на ограничителните шамандури на река на границата

...
 Премахването от Русия на ограничителните шамандури на река на границата
Коментари Харесай

ЕС пита Русия защо е премахнала ограничителни шамандури на границата с Естония

 

Премахването от Русия на ограничаващите шамандури на река на границата ѝ с Естония е " недопустимо ", съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от Франс прес и Ройтерс.

" Подобни дейности са неприемливи. Европейският съюз чака пояснения от Русия след премахването на тези шамандури и незабавното им наново слагане ", акцентира Борел в изказване.

Вчера естонските граничари обявиха, че съветските им сътрудници са премахнали през нощта шамандурите, сложени на река Нарва, която разделя двете страни, в границите на граничен спор.

 Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)  Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий 2 мин. Честит 24 май! Почитаме делото на светите братя Кирил и Методий  Времето на празничния 24 май – без кодове 2 мин. Времето на празничния 24 май – без кодове  Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. Километрични опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата – Промахон “ (СНИМКИ и ВИДЕО)  4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО) 1 мин. 4 жертви и доста ранени при сриване на постройка на плаж в Майорка (СНИМКИ и ВИДЕО)  Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май 3 мин. Найден Тодоров: Иска ми се вътре в нас всеки ден от годината да е 24 май  В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО) 2 мин. В навечерието на 24 май: Светлинно шоу върху фасадата на Националната библиотека (ВИДЕО)

Естонската премиерка Кая Калас дефинира случилото се като " граничен случай ", в миг, когато Литва и други страни от района са в обтегнати връзки с Русия поради нашествието ѝ в Украйна. 

Според Талин Москва е почнала да оспорва местоположението на плаващите фарове, които се употребяват, с цел да се предотврати инцидентно нахлуване на кораби в непознати води, едвам след началото на войната в Украйна през февруари 2022 година

За първи път в постсъветската ера - в съветските учебни заведения още веднъж се организира военно образование

Ръководителят на френската дипломация Стефан Сежурне изрази през днешния ден в " Екс " страдание за възходящия брой съветски провокации по границите с Естония, Финландия и Литва. 

" Русия усили броя на провокациите си ", съобщи той. " Пълна взаимност пред тези неприемливи нападателни дейности ".

" Следим от близко обстановката, дружно с нашите съдружници, които работят умерено и невъзмутимо ", добави френският първи посланик.

В сряда Финландия и Литва желаеха от Москва да изясни проекта си за едностранно изменение на морската граница с двете страни, като обявиха, че това може да е нов акт на " хибридна " война.

По-рано Москва насочи предизвестия и към Лондон и Париж

Според оповестено във вторник проекторешение на съветското министерство на защитата Москва възнамерява да разшири териториалните си води от януари 2025 година, като промени границата си в Балтийско море с Финландия и Литва. Новата граница ще разреши на Москва да разгласи за съветски финландски и литовски морски зони, показва Българска телеграфна агенция.

Според документа границите на Русия в Калининградска област и Финския залив също ще бъдат изменени.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР